Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Świąteczne zapachy- lekcja otwarta w 1a- z cyklu Regionalna Kuchnia Regionalka

4 grudnia do klasy 1a zawitali rodzice. W czasie zajęć otwartych były rozmowy o tradycyjnych ciastach związanych ze świętami Bożego Narodzenia, przyprawach. Kulinarnym łódzkim akcentem na ten świąteczny czas z pewnością może być regionalny piernik marchewkowy z książki " Łódzka kuchnia czterech kultur" Marty Edmunds. Takie też wyzwanie stanęło przed pierwszakami. 

W ruch poszły obieraki, tarki, miksery. Liczyli, odmierzali, przeliczali, miksowali. Rodzice dzielnie wspierali swoje dzieci w tym wyzwaniu. Wielka radość nastała, gdy salę wypełnił długo wyczekiwany zapach świątecznego ciasta i to w dodatku samodzielnie wykonanego. 

Dzięki projektowi Laboratoria Przyszłości uczniowie mieli możliwość od podstaw samodzielnie przygotować słodki przysmak, a dzięki rodzicom osiągnąć końcowy efekt.

W podsumowaniu zarówno rodzice, jaki dzieci wypowiadali się o emocjach, uczuciach , które towarzyszyły im w czasie zajęć. Następnego dnia podniebienia Regionalków  delektowały się smakiem swoich ciast, a dodatkowo każde dziecko mały fragment swojego kulinarnego dokonania zabrało w barwnym opakowaniu do domu. 

Regionalki dziękują za wspólnie spędzony czas.