KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zorza-innowacja pedagogiczna w oddziale przedszkolnym

Cele innowacji:

  • Komunikacja przez stymulację.
  • Budowanie poczucia bezpieczeństwa i niwelowanie złych emocji oraz wzmocnienie emocjonalne.
  • Zgłębianie tajników przyrody, poszanowanie jej, umiejętność życia w zgodzie z jej rytmem oraz czerpania z niej radości i inspiracji do twórczego działania.
Stany skupienia wody

2 grudnia przywitał nas mrozem. Podczas spaceru obserwowaliśmy przyrodę i zabraliśmy do klasy bryłkę lodu. Patrzyliśmy jak z każdą chwilą maleje na chusteczce ale zostawia nie tylko mokry ale i brudny ślad.

Dzień paleontologa

23 listopada był w oddziale Dniem paleontologa. Dzieci są żywo zainteresowane prehistorią i tego dnia mogły stać się małymi naukowcami.

Co kryje ziemia?

26 listopada w OP A pracowaliśmy z żywiołem jakim jest ziemia. Staraliśmy się znaleźć odpowiedź na pytanie Co kryje ziemia? Dzieci wykazały się rozległą wiedzą i podawały ciekawe odpowiedzi.

20 listopada w OP A obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. W celu przybliżenia tematu przedszkolaki obejrzały prezentację multimedialną https://youtu.be/80lISAvoqT8. Wspólnie śpiewaliśmy refren piosenki, która była motywem przewodnim.

Światło i cień

19 listopada był Dniem Światła i Cienia. Zajęcia posłużyły do podsumowania wiedzy o wynalazkach, którą przedszkolaki zdobywały od poniedziałku.