KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klub Ortograffiti

Co nowego u Bratka?

Różnorodność, wielozmysłowość i zabawa! To podstawa na zajęciach Klubu Ortograffiti. Jest miło wesoło i ciekawie. Niejednokrotnie dzieci same proponują i prowadzą zajęcia, dzięki czemu uczą się odpowiedzialności i samodzielności w zdobywaniu wiedzy....

Tolerancyjny Bratek!!!

W tym tygodniu w klubie "Ortografiiti" rozmawialiśmy o tolerancji. Dzieci poznając przygody muchy Fefe zrozumiały, że inność nie jest problemem. Zabawna bohaterka nauczyła nas, że różnorodność jest ciekawa i bardzo potrzebna, żeby nie było nudno!...

Projekt "OrtoWiersze" w klubie Ortograffiti.

Uczniowie należący do klubu "Ortografiiti" doskonałą poprawne wypowiadanie się w mowie i piśmie. W związku z tym, utrwalając zasady ortograficzne piszą wiersze  z poznanymi trudnościami. Po mału powstają OrtoWiersze. Wkrótce je zaprezentujemy!...

Witamy w Klubie Ortograffiti!

W roku szkolnym 2019/2020 w naszej szkole znów możemy spotykać się na zajęciach w Klubie Ortograffiti. Nasze motto to "Nauka przez zabawę". Czeka na nas wiele wyzwań, które sprawią, że osiągniemy założone cele i wzmocnimy wiarę we własne możliwości. Bratku, przybywamy!...

Klub Ortograffiti

Terapeuci prowadzący zajęcia w ramach Klubu Ortograffiti w Szkole Podstawowej nr 5 w Konstantynowie Łódzkim: mgr Lidia Karasińska mgr Violetta Strzelecka - Wojniak...

Projekt Ortograffiti

W drugim półroczu roku szkolnego 2018/2019 uczniowie należący do Klubu Ortograffiti uczestniczyli w kolejnym projekcie -"Bratek z tabletem". Utrwalali zasady ortografii, gramatyki, poszerzali słownictwo bierne i czynne oraz doskonalili umiejętność czytania ze zrozumieniem. Na zajęciach korzystali z tabletó...