KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dziewczyny z piątki - gazetka internetowa

W minioną środę-27 lutego 2020r. Klasy VIIc, VIIa i VIIIc odwiedziły Teatr Powszechny w Łodzi. Uczniowie zobaczyli spektakl „Szalone nożyczki”. Podczas przedstawienia główną rolę odgrywa publiczność, która kieruje podejrzenia na sprawcę tajemniczego morderstwa w mieszkaniu nad salonem fryzjers...

Wizyta Prokuratora

W miniony poniedziałek, 24 lutego klasę VIIc odwiedził specjalny gość - pani Monika Piłat, czyli prokurator sądowy działający w Pabianicach. Opowiedziała ona klasie, jak przejść ciężką i wieloletnią drogę nauki i praktyk, aby stać się prokuratorem i zająć miejsce na sali sądowej. Podczas wykładu prowadzonego przez gośc...

Wizyta w radiu Uniwersytetu Łódzkiego

30 stycznia pojechaliśmy do radia Uniwersytetu Łódzkiego. Wsiedliśmy do autobusu około godziny jedenastej i po ponad godzinie jazdy dotarliśmy na miejsce. Kiedy wysiedliśmy na przystanku, nie wiedzieliśmy dokładnie, gdzie się kierować, w końcu skontaktowaliśmy się z osobą pracującą w radiu. Ona zaprowadziła nas ...

Spotkanie z wolontariuszem

Dzisiaj 12 grudnia w sali nr 1 dla klas siódmych zorganizowane zostało spotkanie z wolontariuszem fundacji Gajusz. Mężczyzna opowiadał o tym, jak ważna jest pomoc dorosłym i dzieciom, zachęcał do wolontariatu wszystkich uczestników. Wolontariusze mogą pomagać w opiece nad dziećmi i zajmować się też niemow...

Dyskoteka andrzejkowa

Dyskoteka andrzejkowa 28 listopada w Szkole Podstawowej nr 5 w Konstantynowie Łódzkim odbyła się dyskoteka andrzejkowa. Uczniowie jak co roku mogli wywróżyć sobie, co stanie się w ich przyszłości oraz potańczyć z przyjaciółmi. Jedynym zaskoczeniem okazały się być porozwieszane po całej sal...

Dzień Tolerancji

16 listopada obchodziliśmy Dzień Tolerancji . Uczniowie z koła dziennikarskiego i parlamentu uczniowskiego zadawali następujące pytania uczniom, nauczycielom oraz ludziom spotkanym na ulicy: · Czy jest Pan/Pani tolerancyjny/a? ·Czy uważa Pan/Pani, że Polacy są tolerancyjni? ...

Sesja z Burmistrzem

"Sesja parlamentu uczniowskiego" W dniu 18X2019r odbyła się pierwsza w tym roku szkolnym sesja parlamentu uczniowskiego w Szkole Podstawowej nr 5 w Konstantynowie łódzkim. Tematem sesji było ustalenie całorocznego planu wydarzeń w szkole. Pomysły zostały podawane przez uczniów z parlamentu. Zost...

Witamy!

20.10.2019

Witamy!

20.10.2019

Gazetę internetową tworzą: Eliza Adamska, Zuzia Ilska, Oliwia Jaszczak, Zuzia Kleczaj, Ania Matusiak i Agata Nowicz -Dziewczyny z Piątki!...